sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Kissanelämää ja saarna Whiskasille


Tällä viikolla meillä on ollut vähän nuhaa. Se on kuitenkin paranemaan päin, eikä kenenkään tarvitse onneksi huolestua. Kaikki muu on mennyt hyvin - Ronskin mielestä vaan Hildan maito on parempaa kuin märkäruoat ja Rosamunda on muuten vain niin hieno neiti, ettei ihan kaikki kelpaakaan. Nämä ruokajutut ovat vähän ikäviä kyllä, olen käyttänyt nyt ruokahalun herättämiseksi niitä kikkoja, joita tiedän. 

Rokotukset annettiin torstaina Tuijalla, ja ne menivät hienosti. Edes automatkalla, saatika lääkärissä, ei kukaan miukunut. Eikä pikkukissat edes huomanneet niitä rokotuksia, meitä jännitti enemmän kuin niitä.


Näin mieletön ruokakuorma tuli viikon alussa. Kuvasta puuttuu vielä murot. Kyllä luulisi, että kelpaisi, mutta ei... ! Onneksi edes Ritvalle ja Lempille maistuu onneksi aina ruoka. Tällä tilauskerrallalla tilasin seuraavia merkkejä: Miamor, Rafine, Feline Porta 21, Vom Feinstein, Schesir, Almo Nature, Cosma, Schumsy ja Yarrah ja Smilla. Muroista alan kannattaa jatkossa Acanaa. Halusin luetella nämä tässä siksi, että tutkin taas jälleen puoli päivää tuoteselostuksia ja hintoja, ja näihin nyt päädyin. Aina vaan se laadun tason vaihtelevuus jaksaa hämmästyttää! Nyt kävi myös niin, että osa merkeistä, jotka aiemmin olen olettanut hyväksi, ovatkin lihapitoisuudeltaan ihan Whiskasin luokkaa.

Tässä vielä ihan tavallinen pikku esimerkki valtaosalle ihmisistä, jotka ajattelevat että nuo prosenttien tutkimiset ovat pilkun viilaamista. Tarkoituksena on kannustaa kaikkia valitsemaan omat ja lemmikkiensä ruoat vähän suuremmalla sydämmellä, ei aina sen mainoksen perusteella.

Whiskas Adult Lammas (pussi)

Valmistusaineet:

Lammas, Porkkanat & Raksut lihatäytteellä:
jyvät (vähintään 4%), kasviproteiinilisä, liha- ja eläinperäiset sivutuotteet (vähintään 4% lammaspaloja, vähintään 4 % lihapaloja), Öljyt ja Rasvat, Kivennäisaineet, Vihannekset (vähintään 4% porkkanoita, vähintään. 4% Herneet).

 Feline Porta 21, Kana (pussi)

Kana:
Kanaa 65.0%, kanaliemi 35.0%

Siis ihan oikeesti. Tehkää palvelus kaikille, ja katsokaa, mitä ruokaa lihansyöjäystävillenne annatte! 
Mistä tätä hyvää ruokaa saa? No ainakin edullisesti  täältä: http://www.zooplus.fi/ ja eläinkaupoista.
Lemmikki kun ei valitettavasti itse voi ruokaansa kaupasta ostaa. Hinta on korkeampi, niin on myös vanhan ja kipeän, liikalihavan kissan lääkärikulut myöhemmin. Miettikää vähän, missä säästätte ja miten.

Positiivinen yllätys näyttelyssä tuli vastaan myös:
Marketteihin (jes!) on tulossa uusi, hieno merkki nimeltä PrimaCat. Hintataso käsittääkseni on okei, ja märkäruokien (vuoka) lihapitoisuus on 97%. Peukut ja varpaat siis pystyyn, että tätä tulee sinne S-marketin hyllyllekin eläinkauppojen lisäksi.


Raapimispuut on in! Ylhäällä Ritva, Ronski ja Hilda, alla Rosamunda


Melkein jo mamman kokoinen!


1 kommentti:

  1. Primacattia näkyy jo olevan mm. Keravan HongKongin hyllyssä hyvä valikoima. Pissa-astioita ei tuolla ole, kun ostettiin ne kaikki Suihku-Erkille ;-) Kenelle tulisi mieleen merkata mm. sähköhellan kannen takana oleva seina? Ja kaksi kertaa... Soon meirän Erkki...

    VastaaPoista