sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tereren semma

Odottelua
Nyt on kaksi seminaaria Brasiliassa takana. Tällä kertaa ei ollut mustia vöitä niin pipona kuin Santosissa, "vain" ehkä vajaa kymmenen. Tekniikkaakaan ei luojan kiitos tullut niin tuutin täydeltä. Aiheena oli spiderguard!Sweeppi spideristä: hihoista kiinni, , toinen jalka kaverin hauikselle, toinen pyöräytetään kaveirn käden alta kainaloon ja perseen alle takareidelle. Pientä katkarapua ja haiuksella olleella jalalla potkaistaan kaveri nilkkaan ja potkaistaan tällä takareidellä olevalla jalalla, siitä sideen.

Otteet oli jotain tonnepäin sweepissä

Triangeli spideristä: hihoista kiinni, toinen jalka kaverin hauikselle, toinen pyöräytetään kaveirn käden alta kainaloon ja siitä lantiolle. Lantio ylös ja yhtä aikaa vedetään kaverin käsi triangeliin. Siisteintä tässä oli, että jos peruskuristus ei wörki (kuten mulle ainakin usein käy), niin työnnetään kaverin kyynerpää oman navan yli ja lukitaan se omaan kylkeen nousemmalla vähän istumaan. Siitä sitten Americana ja suoristetaan jalat. Vähän siistiä!

Eli hyökätään tohon pystyssä olevaan käteen

Yks tekniikka (sweeppi) meni multa ihan ohi. Joten seuraavaa: Kaveri työntää lantiotaan ja toisen jalan eteen: Ensin oli jalka hauiksella ja  toinen siellä käden takaa pyöräytettynä tai missä vaan. Tämä hauiksella ei-oleva jalka laitetaan kaverin polven taakse, noustaan istumaan, viedään kaverin hiha omaan käteen, toisella kädellä otetaan kaverin kauluksesta ja hauiksella ollut jalka potkaisee nilkasta -> sweepataan (sideen).

Tossa ihmeteltiin sitä sweeppiä Robsonin kanssa
Istumaan.. ja sitten jotain!

Yks hauska yksiyiskohta halfista: jos kaveri yrittää työntää suoralla kädellä sua pois, tehdään sellainen käärmemäinen ravistus omilla olkapäillä, johan kyynerpää taipuu ja kaverin gripistä tulee heikko. Sama toimi myös lantiota työntävään käteen. Harjoiteltiin siis, jos ei päästä suoraan sideen, että miten sen oman jalan saa irti: painetta kaverin kaulalle omalla olkapäällä ja käännetään sen jalat vastakkaiseen suuntaan. Sidesta tehtiin kuristusta, joka oli ihan perseestä ja tuli lähinnä aataminomenalle: oma käsi viedään kaverin niskaan kaverin selän alle, ja toinen käsi ottaa kauluksesta ja puskee kyynerpäällä, ja painetaan kaulaa. Toisena vaihtoehtona oli käsilukko hyökkäämällä kaverin kauempaan käteen, kääntämällä kaveria kyljelleen, oma jalka tiukasti sen selkää vasten ja siitä sitten suora käsilukko.

Jos spiderissa kaveri laskeutuu polvilleen, ja on edelleen se toinen käsi kivasti pöyräytettynä oman jalan alle, joka on kaverin kainalossa, niin otetaan kaverin kyynerpäästä kiinni ja viedään se omien jalkojen väliin. Siitä joko perus omoplata (muista ottaa kaverin vyöstä), tai mulle uusi juttu: otetaan kädestä "triangeliote" jaloilla, ja suorana kaverin alla oleva jalka ottaa hookin joko kaverin kädestä tai jalasta. Käsi puristuu omien reisien väliin, istutaan selkä suorana, suoristetaan jalkoja, ja se on siinä! 

Eli tohon käteen ja..


Tossa näkyy se jalkahookki

Ja tossa näkyy käsi
Itse mestarikin tuli kattomaan :)
Kaikenkaikkiaan oli kiva päivä. Kävin vielä pomimassa lepääjien joukosta yhden mustavöisen loppusparreissa. ;) Kyllä ne aina jaksaa kyytiä tälläselle rääpäleelle antaa.

Loppusparrit

Tyttösparrit :D:

Pääsin ohi!
Mustavyön pyörityksessä :>

Venyttelyt


Pakollinen mestarikuva vol. 59

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti