torstai 4. huhtikuuta 2013

Treenikuulumisia

Eilen oli jo helpompi nousta sängystä. Aamutreeneissä tehtiin suoraa käsilukkoa guardista, eikä siihen juuri tullut uutta. Jotakin pieniä yksityiskohtia käden asennosta, mikä multa taisi jo unohtua.  Jos kaveri puolustaa kättä ja nostaa jalan ylös, vaihdettiin oma jalka takaisin kaverin kaulan toiselle puolelle ja siirretään kaverin toinen käsi (ei se mihin ensin oltiin hyökkäämässä) toiselle puolelle, ja se kuristuu siihen yllättäveän helposti. Oli mulle uusi!

Iltatreeneissä olikin sitten haastavampaa hommaa jo heti lämmöiksi, ohitettiin avointa guardia tarttumalla ristikkäiseen reiteen ja nilkkaan ja astumalla kaverin jalkojen väliin. Paljon tehtiin toistoja ajalla.

Päivän tekniikkana halfguardista toinen jalka kaverin yläreidelle niin, että oma polvi on kaverin hauiksen päällä ja saman käden ranteesta otetaan kiinni. Toinen käsi ottaa kaverin lahkeesta, ja käännetään lantio matossa vastakkaiseen suuntaan, jolloin siitä voi mennä kaverin selkään, sideen tai mitä sitten tahtoo.Kaverin jalan voi napata oman jalkonjen väliin ja vääntää nilkalukkoa, jos uskaltaa.
Tätä vielä drillattiin ja lopuksi sparrattiin. Olin tietty väärissä kledjuissa; himassa vielä kelasin, että nyt en voi epäonnistua, sillä keskiviikkoiltaisin on lukkopainia. Mutta salille tullessani kaikilla olikin kimonot ja lukkopainipäivä oli vaihtunut torstaiksi.. no, esittelimpä Riosta löytämiäni, pieniä ja tiukkoja keltamustia jiu jitsu-shortseja sitten kaikille. Kaikki morjestivat iloisesti ;)

Tarkoituksena oli pysyä jumppasuunnitelmissa ja mennä tänä iltana treeneihin. Eilen tuli Rafaelilta kuitenkin kutsu salivierailulle huomenna puoliltapäivin; täällä, toisin kuin Suomessa, paikalliset eri salit (oli kattojärjestö mikä thansa) kutsuvat toiselta salilta porukkaa vierailulle. Perjantaina kohteena on Companhia Paulista, johon ehdottomasti haluan mennä. Ja olispa nuo lukkopainikledjutkin olleet vielä märät eiliseltä; täytyy myöntää että vaikka olinkin hinku tänään tatamille, on vatsalihakset jo sen verran väsyneet, että parempi levätä jotta huomenna jaksaa sparrata. Luulen, että treenit kestävät useamman tunnin..

Kutsu tuli myös Fernando Tereren Demian Maia Academialla järjestettävään seminaariin 13.4. Paikkoja oli rajoitettu määrä ja ilmeisesti magee setti tulossa, olen siis menossa! Skidisti oli kyllä seminaarilla hintaa, 80 realia. Mutta kai se on sen arvoista!

2 kommenttia:

  1. Mä kävin siellä CIA Paulistalla treenaamassa. Max ja Daniel on siellä jumppaamassa. Terere on elävä legenda ja todellakin kannattaa mennä. Itse maksaisin melkein mitä tahansa päästäkseni hänen oppiin.

    VastaaPoista
  2. Joo mä oivalsinkin tämän kun sama jamppa ohimennen tuli juttelemaan munkin kanssa. Tuli mullekin kutsu sille salille, tämä ei ollut se fancy sali Brooklinissa vaan saman ketjun toinen mesta!

    Kiinnostais kuvata tuo seminaari, mutta voi olla että siitä tulis sanomista.

    VastaaPoista