torstai 2. toukokuuta 2013

Parati

Nyt on kaksi parasta viikkoa ikinä kullan kainalossa takana ja arkeen paluu suoritettu.
Tiistaina palasin lentokentän kautta suoraan kouluun, jossa mua oli ekana vastassa vessassa tytöt pesemässä hampaita klo 2pm, ja vessan roskikset oli täynnä kaljatölkkejä. Taitaa tuo opiskelijaelämä olla samanlaista joka paikassa. En siis kiinnittänyt ihan hirveesti huomiota punaisine silmineni. Rehellisesti sanottuna vähän alkaa olla jo koti-ikävä.

Arkeen paluuta jatkoin tänään jopäivittäiseksi muodostuneella traditiolla, eli odottelin kampuksella kaksi tuntia bussia, jota ei koskaan tullut. Jäipä sitten (taas) treenit väliin, on jo parin viikon tauko tässä takana. Alkaa sen verran omatunto kolkuttaa, että täytyy jatkuvasti muistuttaa itseä siitä, että kyllä elämää voi olla tatamin ulkopuoellakin. Tää viikko on ollut jumpan kanssa kyllä yhtä tahtojen taistelua.

Kävin läpi vasta Paratin kuvat, yhteensähän meillä on kahdelta viikolta yli 1200 kuvaa, joiden laadusta on vastuussa Tero. Kyllä huomaa, että hippasen on mageempia kuvia..!
Tässä siis vasta Paratin osio, Ilha Grande, Trinidade + sekalaista tulee ehkä huomenna.

Kot
Paratissa me otettiin vähän enemmän extreme majoitusvaihtoehto ja vuokrattiin iso bungalow viidakosta. Sinne oli  reilu 4km matkaa keskustasta ja loppumatka oli aika mutaista tietä! Vastaassa oli kanoja ja hevosia.

Dirt road

Vanha kupla pihalla
Kämpän eka kerros
 
Mökin toka kerros

Prinsessapeti hyttysverkolla

Kissoja!! Mä oon kotona!
Kämppä oli aivan upee, ympäröivä pöheikkö osoittautui yksityisalueeksi ja pihalla kasvoi avokado- banaani- ja limepuita. Naapureilla oli paljon kissoja, joista ensin yksi tuli meille (tai enemmän musta tuntuu, että me tultiin sen kämpään). Tokana päivänä, vaikka suljettiin ikkunat ja ovet ennenkuin poistuttiin, takaisin tullessa kissoja oli kaksi jo odottamassa. Myöhemmin löydettiin ikkuna, josta ne kiipesivät noin 3 metrin korkeudesta sisään itsekseen. 

Tero totesi, että on ollut mun serassa vasta pari päivää, ja on jo ihan kissankarvoissa

Mellon
 
Mikä tää on?
Meille oli myös luvattu käyttöön kaksi pyörää. Ajaminen vähän pelotti mua, sillä pyörässä ei ollut jalkajarruja lainkaan ja satula oli aika korkealla sekä ruostunut niin, ettei siihen uskaltanut koskea. Teron pyörästä sen sijaan jarrut puuttuivat kokonaan ja pinnojen välissä oli jotain rautalangan näköistä.. Jotain vastaavaa mä vähän pelkäsinkin muutamia Euroopan ulkopuolella ajettujen pyörien perusteella. Sanoin jarruista, ja ukko vastasi vain iloisesti "Sim!". No eihän siinä. Vähän vaan toi liikennekin täällä kauhistuttaa, mutta elossa ollaan yhä.

Teron kimppuun hyökkäsi jättiläisperhonen

Pikkukissoja! Veikkaan että 10-viikkoisia!

Hyyi
Tokana päivänä me otettiin 25 realin (n. 10e) laivareissu biitseille (4), jotka olis muuten jääneet näkemättä. Saatiin snorkkelitkin vuokrattua!  Vesi ei ollut ehkä ihan niin kirkasta kuin olisi voinut toivoa, ja mitään 30 senttiä isompaa kalaa ei tullut vastaan. Mutta merihevonen me bongattiin!

Hintakartoituksen jälkeen valittiin tämä!


Snorkkelihommia

Merirosvolaiva. Kato minkä väristä vettä!

Grey

Joku ranta jossain

Teron taidekuva
Kaupunki mereltä

Mustaa hiekkaa

Pahantahtoisen näköisiä tsirbuja rannan tuntumassa

Paratin satama
Kaupunki itsessään oli aika pieni ja värikäs. Kaikki talot vanhassa kaupungissa tuntuivat olevan valkoisia ja ovet maalattuja. Meininki oli hyvä, iltaelämään ei tutustuttu oikeastaan lainkaan koska ei kiinnostanut ajella niillä itsemurhapyörillä yöllä. Ja oltiin niin loppu päivien jälkeen, ettei oikeen olisi jaksanutkaan. Kämpillä kokattiin kaasuhellalla iltapalaksi lihat ja ostettiinpa jotain paikallista halpaa "puanviiniäkin", johon oli lisätty reippaasti sokeria.

Silta
Katukuvaa
Aaseja näkyi itse asiassa enemmän, mut niistä ei saatu fotoa

Meri alkoi jo kadulta
Kolmantena päivänä kokeiltiin suppailua eli Stand-up paddlingia tai jotain sinnepäin. Pointtina on seistä surffilaudan tapaisella laudalla ja meloa eteenpäin. Käytiin 30 minuutin keikka saarella avomerellä. Pelkäsin eka kuollakseni haita ja ehdin käydä läpi kaikki mahdolliset tappajahai- ja deep blue seat, ennenkuin oivallettiin että syvyyttä oli ehkä 0,5-1m saarelle saakka. Sinne olisi voinut käytännössä siis kävellä

SUP

Rapu

Ah mikä salaatti

Ja mulle lisää kissoja!

Ranta oli täynnä pieniä simpukoita

Ja lisää kissoja..
Kämpillä odotti tälläinen ällötys

Mau

1 kommentti: