tiistai 26. helmikuuta 2013

Demianin iltatreenit

Kävi hyvä munkki tänäänkin, ja päästiin Demian Maian vetämiin iltatreeneihin. Tehtiiin ensin pystystä lämmöiksi aika simppeleitä puolustuksia, joista mulle eniten käteen jäi viimeksi pari vuotta sitten kokeiltu niskalenkkipuolustus. Eli kaverin toisesta kädestä kiinni selän kautta, niskalenkkiä pitävän käden ranteesta kiinni, askel vähän kaverin taa ja  selkä suoraksi (posture). Siitä sitten joko väännetään kaverin kättä sen selkää vasten tai tönäistään polvitaipeeseen, kävellään vähän taakse, että saadaan kaveri istumaan ja otetaan kuristusotteet selästä.

Sitten tehtiin triangelista puolustusta. Käsi kaverin lantiolle tiukasti, toinen käsi kankulle, vedetään pää pois ja oma polvi nostetaan ylös. Kaapataan kaveri sideen sekä pidetään koko ajan jalka (kankku) kiinni. Jos triangeli on tiukempi, voi laittaa triangelissa kiinni olevan oman käden kyynerpään maahan ja prässätä olkapäällä sekä laittaa oman pään kaverin rintaan kiinni ja kävellään muutama askel sivuun niin, että kaveri on aika nipussa. Ensin pidetään kaverin polvesta ulkopuolelta kiinni, ja kun siihen on saatu vähän tilaa, ujutetaan käsi polven sisäpuolelle ja avataan triangeli.

Itse koin tuon jälkimmäisen kääpiökokoisuuteni puolesta aika vaikeaksi, kun tasapaino on asennossa huono pään ollessa kaverin rinnalla. Siinä kävellessä joutuu myös kääntämään aika paljon selkää kaverille, mikä ei musta ole kauheen kiva juttu. Eka tekniikka vaikutti tehokkaammalta mutta usein traingelista ei kyllä ihan vetämällä lähdetä. En ole kyllä päässyt irti kokonaan vielä Jessen opettamallakaan puolustuksella, joka oli siis perseelleen maahan istuminen ja jaloilla kaverin "kainaloista" työntäminen. Nuo varmasti toimisivat paremmin, kun ehtisi hioa niitä enemmän ja tehdä paljon toistoja!

Positiosparria triangelista

Joskus mäkin oon vielä niin hyvä et voin vaan katella vierestä ;) 

Homer Simpson sweepin hakemista

10min loppusparrit

Perusteiden alkulämpöjä

1 kommentti: