perjantai 15. helmikuuta 2013

Primeiro dia na Vila Madalena

Huh huh!

Lähemmäs vuorokauden kestäneen lentomatkan jälkeen olo oli yllättävän hyvä. Frankfurtissa välilaskuhommissa jännitystä lisäsi Brasiliasta tullut (häläri)puhelu, joka osoittautui pick-up-servicen numeroksi. Ne soittivat vielä uudestaan ykköset, etten varmasti ehdi vastata ja lasku ei mene niille. Ensimmäinen puhelu sekaisin portugalia ja englantia sujui, no, omalla mitta-asteikolla ihan hyvin: siellä se oli kyltin kanssa vastassa, ja hintakin piti paikkansa (pitkien puhelinneuvotteluiden jälkeen).

On tästä kääpiökoosta jotain iloakin, nimittäin lentokoneessa mulla on ikkunapaikalla ainakin 5 mukavaa eri asentoa, eikä nukkuminen tuota juurikaan ongelmia. Vaikka vieressä istuikin rutosalainen vaari, joka taisi päästellä aikamoisia leijoja pitkin yötä. Piti aamulla ihan katsoa, ettei sillä ollut tullut penkille, kun kaveri kävi veskissä.

Kulttuurishokki on ollut juuri niin raju, kuin oli odotettavissakin. Välillä tulee pakokauhu että oikeestiko oon täällä 5 kuukautta, ja välillä tulee sellanen "aah, joka aamu mangosa ja acaii"-fiilis. Varmaan ottaa jonkin aikaa sopeutua tänne.

Kämppä on onneksi aivan sairaan magee ja isäntäkin super kiva. Täällä asuu kaks tyttöä mun lisäksi. Toinen niistäkin oli tosi mukava, toista en o vielä tavannut. Sain isomman huoneenkin sitten lennosta, tai itse asiassa kaksi huonetta ja vielä ensuite, samaan hintaan.

Kylppäri

Mullapa on vihdoin amme, jota oon Suomessa kaivannutkin! Tulppa ja kynttilät vaan puuttuu. Lisäksi on vielä vähän epäselvää, että tuleeko hanasta oikeesti lämmintä vettä, vai vaan kädenlämpöistä. Suihku on ihan ok kylmälläkin vedellä mutta jäiseen kylpyyn ei ehkä viiti kuitenkaan mennä.

Jumppakaveri Tommi ihmettelee salihommia
Messissä mulla on tällä reissulla ekan kuukauden ajan samalla salilla Suomessa jumppaileva Tommi.
Nää ekat viikot menee aika paljon helpommin, ku voi eksyä ja ihmetellä yhessä, eikä yksin. Tommi missiona on meille paikallisen jumppasalin löytäminen, jossa olis tarkoitus aloittaa treenit viimeistään maanantaina.

Takapiha
Nähtäväksi jää, kuinka hyvin kledjut kuivaa tässä kosteudessa.  Illalla yllätti jo sellanen kaatosade ja ukkosmyräkkä, että taitaa tää kuivien ja hyväntuoksuisten vaatteiden aika olla muisto vain. :) Onneks tajusin laittaa laukkuni (kyllä, mulla oli laukku mukana) muovipussiin, olis muuten kastunut kamera litimäräksi.

Hippiuuni
Tällä isännällä on aikamoinen hippikeittiö. Käytännössä kaikki pinnat on kukkatapettia ja toi uuni varsinkin on aika sympaattinen. Meillä on omat hyllyt ja osa kamoista on yhteisiä. Vaikuttaa ihan hyvältä, ehkä tää kommuunielämä onkin aika mukavaa! 

Epilepsiakaapit
 Silmissä kyl vilisee, ku tuolta jotain ettii. Keittössä on kuitenkin ihan pätevät kamat kaikkiin tarkoituksiin, ei varmaan tarvi ostaa mitään. Kahvinkeitinkin löytyi kaapista ja huollon jälkeen se toimii kiitettävästi.

Takapihan rehut
Mullapa kasvaa takapihalla passionhedelmäpuu, Oreganoa ja Basilikaa!  Meillä on myös terassi, jossa on grilli.


Olkkaria
 Netti toimii vähän huonosti mun huoneessa yläkerrassa. Siispä mun täytynee skypettää tossa terassilla auringossa. Ruudusta ei nää kyllä juuri mitään auringonvalossa.

Kotikatu

Talo kadulta


Lisää rehuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti